Υλικά για 4-6 μερίδες 158 θερμίδες 2 μεγάλα αγγούρια, ξεφλουδισμένα ή μη 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια Περίπου 30 ρώγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.γ. ξύδι 1 1/2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο 1/4 φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου 1 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Κόψτε τα αγγούρια πρώτα κατά μήκος και μετά σε κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε τους αλάτι. Αφήστε τα για 20-25 λεπτά, έτσι ώστε το αλάτι να τα βοηθήσει να αποβάλουν το νερό τους. Έπειτα ξεπλύνετε το αλάτι και στεγνώστε τα αγγούρια. Ανακατέψτε τα αγγούρια, τα σταφύλια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο. Γαρνίρετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα, έτσι ώστε να απλωθεί παντού. Αν θέλετε προσθέστε λίγο αλάτι. Καλή όρεξη!
Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρι, σταφύλι και αβοκάντο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ