Υλικά 2 ώριμες μπανάνες 3 αυγά 100 ml χυμό πορτοκαλιού 150 γρ. ζάχαρη 170 γρ. φαρίνα 40 γρ. κακάο 150 γρ. βούτυρο 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. 2. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ. 3. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε κυβάκια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε. 4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίστε να χτυπάτε το μίγμα να γίνει ομοιογενές και πάλι. 5. Έπειτα, ρίξτε το μαλακό βούτυρο και το κακάο και χτυπήστε πάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ρίξτε τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. 6. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Αφήστε το μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά, ώστε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε.
Κέικ σοκολάτας με μπανάνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ