Υλικά 2 ώριμες μπανάνες 3 αυγά 100 ml χυμό πορτοκαλιού 150 γρ. ζάχαρη 170 γρ. φαρίνα 40 γρ. κακάο 150 γρ. βούτυρο 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας  1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. 2. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ. 3. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε κυβάκια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε. 4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.  Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίστε να χτυπάτε το μίγμα να γίνει ομοιογενές και πάλι. 5. Έπειτα, ρίξτε το μαλακό βούτυρο και το κακάο και χτυπήστε πάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ρίξτε τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. 6. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Αφήστε το μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά, ώστε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε.