Υλικά για 4 μερίδες 1/2 κιλό μακαρόνια (πένες ή ριγκατόνι) 1 γλυκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο 2 κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα Αλάτι και πιπέρι 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ή φέτα ή μοτσαρέλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδα 1 1/2 φλιτζάνι τοματίνια, κομμένα στη μέση 1/3 φλιτζάνι τυρί για μακαρόνια, π.χ. πεκορίνο 1/2 φλιτζάνι βασιλικό Εκτέλεση 1. Γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό και αλάτι. Φτάστε το σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 2. Σουρώστε τα μακαρόνια και αφήστε τα διατηρώντας τα 3/4 του νερού. 3. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. 4. Προσθέστε το κολοκύθι και τα τοματίνια και μαγειρέψτε μέχρι να τηγανιστούν και αυτά για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο. 5. Προσθέστε το νερό που είχατε φυλάξει και ανακατέψτε καλά ώστε να σκεπάσει όλα τα υλικά. Μετά ρίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Ρίξτε το τυρί για μακαρόνια και ανακατέψτε πάλι. 6. Πασπαλίστε τη ρικότα και το βασιλικό πάνω από τα μακαρόνια και σερβίρετε!
Ζυμαρικά στο τηγάνι με κολοκύθι και τυρί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα Αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα καθιερωμένα δώρα του Πάσχα και είναι ένα έθιμο που επιβιώνει σε πολλά χωριά της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ