Από τη γέννηση μέχρι τους 4 μήνες: δυσκολεύεται να κουνήσει τα μάτια του και τις περισσότερες φορές αλληθωρίζει, δεν ανταποκρίνεται σε δυνατούς θορύβους, δεν προσέχει τα ίδια του τα χέρια (μέχρι τους 2 μήνες), δεν ακολουθεί τα αντικείμενα με το βλέμμα του (μέχρι τους 3 μήνες), δεν πιάνει τα αντικείμενα (μέχρι τους 3 μήνες), δεν χαμογελάει στους ανθρώπους (μέχρι τους 3 μήνες), δεν στηρίζει το κεφάλι του (μέχρι τους 3 μήνες), δεν προσπαθεί να μιμηθεί ήχους (μέχρι τους 4 μήνες, δεν βάζει αντικείμενα στο στόμα του (μέχρι τους 4 μήνες) και δεν σπρώχνει προς τα κάτω τα πόδια του μέχρι τους 4 μήνες.

Στους 7 μήνες: δείχνει πολύ σφιγμένο ή πολύ μαλακό, σαν ψεύτικη κούκλα, το κεφάλι πέφτει ακόμα προς τα πίσω όταν το βάζετε να καθίσει, φτάνει πράγματα μόνο με το ένα χέρι, αρνείται να το πάρετε αγκαλιά και δεν δείχνει αγάπη ή τρυφερότητα. Δακρύζει επίμονα, έχει οφθαλμική ξηρότητα και μεγάλη ευαισθησία στο φως, δυσκολεύεται να βάλει αντικείμενα στο στόμα, δεν κυλάει προς καμία κατεύθυνση (μέχρι τους 5 μήνες), δεν μπορεί να καθίσει χωρίς βοήθεια και δεν γελάει μέχρι τους 6 μήνες.

Στο 1ο έτος; Δεν μπουσουλάει, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς βοήθεια, δεν ψάχνει για τα αντικείμενα που βλέπει ότι είναι κρυμμένα, δεν λέει καμία λέξη, δεν κάνει χειρονομίες, δεν δείχνει αντικείμενα και δεν περπατά μέχρι τους 18 μήνες.

Στο 2ο έτος: δεν λέει τουλάχιστον 15 λέξεις, δεν χρησιμοποιεί προτάσεις με 2 λέξεις, δεν μιμείται λέξεις ή κινήσεις, δεν ακολουθεί απλές οδηγίες και δεν σπρώχνει παιχνίδι με ροδάκια.

Στο 3ο έτος: πέφτει συχνά ή δυσκολεύεται με τις σκάλες, μιλά μπερδεμένα και του πέφτουν συνέχεια σάλια, δεν μπορεί να χτίσει κάτι με τέσσερα τουβλάκια, δεν μπορεί να αντιγράψει έναν κύκλο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με μικρές φράσεις. Δεν παίζει ρόλους, δεν κατανοεί απλές οδηγίες, δεν ενδιαφέρεται για άλλα παιδιά αλλά ούτε για παιχνίδια και κάνει ελάχιστη οπτική επαφή.