Με το κρύο. Με τον ίδιο τρόπο που ο πάγος βοηθά έναν στραμπουληγμένο αστράγαλο και μειώνει το πρήξιμο, οι κρύες κομπρέσες ανακουφίζουν τα ξηρά ούλα. Βάλτε ένα υγρό πανάκι σε μία καθαρή πλαστική τσάντα και αφήστε την να παγώσει στην ψύξη. Όταν αφαιρέσετε το πανάκι από την τσάντα, το μωρό σας θα ανακουφίζεται ενώ το μασάει γιατί το κρύο μουδιάζει τον πόνο. Ανάλογα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο βάζοντας την πιπίλα του για λίγο στην ψύξη. Αν έχει αρχίσει τις στερεές τροφές, δώστε του να μασήσει ένα μεγάλο παγωμένο καρότο.

Πίεση. Λατρεύουν την αίσθηση της πίεσης στα δόντια τους γιατί αποσπά την προσοχή τους από τον πόνο. Αν δεν θέλει να μασήσει κρύα αντικείμενα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά βρεφικά σκεύη σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τρίβοντας απαλά τα ούλα του με το καθαρό μικρό σας δάχτυλο.

Παυσίπονα ή φάρμακα για αυτήν την περίσταση. Σε καμία περίπτωση, μην πάρετε την πρωτοβουλία να του δώσετε φάρμακα χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο. Το απόλυτο απαγορευτικό για το παιδί είναι η ασπιρίνη ενώ θα πρέπει να καλέσετε άμεσα το γιατρό αν δείτε ότι το μωρό έχει επίμονο πυρετό ή φαίνεται άρρωστο. Τα προϊόντα ομοιοπαθητικής έχουν επικίνδυνες παρενέργειες και κατά βάση, έχουν αποσυρθεί από τα φαρμακεία.