Υλικά για 6 μερίδες 1 κιλό πατάτες 150 γρ. βούτυρο 200 γρ. γάλα 200 γρ. κρέμα γάλακτος Αλάτι Εκτέλεση Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Φτάστε σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακές οι πατάτες. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και διατηρήστε το μίγμα ζεστό. Σουρώστε τις πατάτες, αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τις. Αλέστε τις και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύετε έτσι ώστε να έχετε συνεχώς ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε σιγά σιγά και το μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε ώστε να έχετε και πάλι ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε λίγο αλάτι και σερβίρετε!
Κρεμώδης πουρές πατάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα από βρώμη και κακάο Φτιάχνουμε σπιτικά μπισκότα από βρώμη και κακάο που θα λατρέψουν τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικό κέικ λεμόνι με γλάσο Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό κέικ λεμόνι με γλάσο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικά πιροσκί με γέμιση πατάτας Φτιάχνουμε σπιτικά πιροσκί με γέμιση πατάτας για όλη την οικογένεια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Φτιάχνουμε απολαυστικό ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα για όλη την οικογένεια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ