Υλικά για 6 μερίδες 1 κιλό πατάτες 150 γρ. βούτυρο 200 γρ. γάλα 200 γρ. κρέμα γάλακτος Αλάτι Εκτέλεση Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Φτάστε σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακές οι πατάτες. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και διατηρήστε το μίγμα ζεστό. Σουρώστε τις πατάτες, αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τις. Αλέστε τις και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύετε έτσι ώστε να έχετε συνεχώς ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε σιγά σιγά και το μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε ώστε να έχετε και πάλι ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε λίγο αλάτι και σερβίρετε!
Κρεμώδης πουρές πατάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ