Υλικά για 4 μερίδες 8 μπουτάκια κοτόπουλο 1 κ.σ. αλεύρι 1 σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κοτσάνια δεντρολίβανο 300 ml λευκό ξηρό κρασί Αλατοπίπερο Εκτέλεση Προετοιμάστε το κοτόπουλο: Σκουπίστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, απομακρύνετε με ένα ψαλίδι το περιττό δέρμα και βουτήξτε τα μπουτάκια στο αλεύρι. Χωρίστε το σκόρδο σε σκελίδες. Τηγανίστε το κοτόπουλο: Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψε το λάδι ρίξτε το κοτόπουλο. Τηγανίστε το μέχρι η πέτσα του να γίνει τραγανή. Αλλάξτε το πλευρά στη συνέχεια. Προσθέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο, μετά προσθέστε το αλεύρι και μετά ρίξτε αλατοπίπερο. Μόλις ανέβει η θερμοκρασία, μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το στη φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Καλή όρεξη!
Τηγανητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και σκόρδο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ