Υλικά για 4 μερίδες 8 μπουτάκια κοτόπουλο 1 κ.σ. αλεύρι 1 σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κοτσάνια δεντρολίβανο 300 ml λευκό ξηρό κρασί Αλατοπίπερο Εκτέλεση Προετοιμάστε το κοτόπουλο: Σκουπίστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, απομακρύνετε με ένα ψαλίδι το περιττό δέρμα και βουτήξτε τα μπουτάκια στο αλεύρι. Χωρίστε το σκόρδο σε σκελίδες. Τηγανίστε το κοτόπουλο: Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψε το λάδι ρίξτε το κοτόπουλο. Τηγανίστε το μέχρι η πέτσα του να γίνει τραγανή. Αλλάξτε το πλευρά στη συνέχεια. Προσθέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο, μετά προσθέστε το αλεύρι και μετά ρίξτε αλατοπίπερο. Μόλις ανέβει η θερμοκρασία, μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το στη φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Καλή όρεξη!
22 Αυγούστου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Ζουμερό κοτόπουλο με γιαούρτι και μπαχαρικά
21 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά
20 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο
19 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο στη σχάρα με πέστο
18 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού
17 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Στρογγάνοφ με μανιτάρια
16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο
15 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κέικ με κλημεντίνες και αμύγδαλα
14 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα παρμεζάνας
13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σπανακοπιτάκια
12 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι
10 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα
9 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα
8 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρονάδα με σέσκουλα
7 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
