Υλικά για 8 μερίδες 1 μεγάλο αγγούρι 250 γρ. βρασμένα ζυμαρικά (π.χ. πένες ή ροτίνι) 1/2 γλυκό, λευκό κρεμμύδι Για τη σάλτσα 1/2 φλ. ξινόκρεμα 1/2 φλ. μαγιονέζα 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο 2 κ.σ. λευκό ξύδι Πιπέρι Εκτέλεση Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και αφήστε το μίγμα στην άκρη. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με κρύο νερό για να «απαλύνετε» τη γεύση του. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε το αγγούρι σε κομμάτια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήστε το για περίπου 40 λεπτά προτού σερβίρετε.