Υλικά για 8 μερίδες 1 μεγάλο αγγούρι 250 γρ. βρασμένα ζυμαρικά (π.χ. πένες ή ροτίνι) 1/2 γλυκό, λευκό κρεμμύδι Για τη σάλτσα 1/2 φλ. ξινόκρεμα 1/2 φλ. μαγιονέζα 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο 2 κ.σ. λευκό ξύδι Πιπέρι Εκτέλεση Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και αφήστε το μίγμα στην άκρη. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με κρύο νερό για να “απαλύνετε” τη γεύση του. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε το αγγούρι σε κομμάτια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήστε το για περίπου 40 λεπτά προτού σερβίρετε.
Κρεμώδης σαλάτα με ζυμαρικά και αγγούρι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με μαυρομάτικα, ρόκα και ντρέσινγκ πορτοκαλιού Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ