Δεν υπάρχει σχέση χωρίς συγκρούσεις. Είστε άνθρωποι, θα τσακώνεστε γιατί απλά διαφωνείτε. Αν μάλιστα δεν τσακώνεστε πού και πού, αυτό σημαίνει ότι κάποιος κρατάει κάτι μέσα του και αυτό δεν είναι υγιές. Υπάρχει όμως καλός τρόπος να μαλώνεις και αν είναι αποτελεσματικός, τότε αποτελεί βασικό στοιχείο σε μία καλή σχέση.

Συμφωνήστε ότι διαφωνείτε. Ξέρετε ότι μία σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, επομένως γνωρίζετε και πώς να την χειριστείτε. Όταν είστε και οι δύο ήρεμοι, συζητήστε για το πώς να χειρίζεστε τις λογομαχίες. Μία συμφωνία που κάνουν πολλά ζευγάρια είναι ότι δεν κοιμούνται ποτέ θυμωμένοι ή ότι όταν τσακώνονται, λύνουν το πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα κάνουν έναν περίπατο.

Ευγένεια. Είναι απαραίτητο να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε και να μειώνετε το σύντροφό σας. Ένας καλός καυγάς είναι εκείνος όπου κανείς δεν φοβάται ότι ο άλλος θα σηκωθεί και θα φύγει. Μην χρησιμοποιείτε προσβολές, βρισιές και ποτέ μην εμπλέκετε τα παιδιά σε αυτό.

Μην ξεφεύγετε από το θέμα. Δεν γίνεται να ανασύρετε παλαιότερα θέματα και προβλήματα κάθε φορά που μαλώνετε. Αντιθέτως, συγκεντρωθείτε στο θέμα που σας απασχολεί εκείνη τη στιγμή και όχι σε μία γενικά κατάσταση που επαναλαμβάνεται.

Πάρτε ένα διάλειμμα. Όταν τα πράγματα γίνονται πολύ έντονα, θα σας βοηθήσει να κάνετε μία παύση ώστε να μην πείτε ή κάνετε πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε μετά. Είναι καλύτερο να συζητήσετε το θέμα αφού έχετε ηρεμήσει και οι δύο.

Ξαναβρείτε τα φανερά. Είναι καλό να βλέπουν τα παιδιά ότι οι γονείς τους μπορούν και τα ξαναβρίσκουν μετά από έναν καυγά και ότι αυτό δεν σημαίνει το τέλος μίας σχέσης. Είναι εξίσου σημαντικό να σας βλέπουν να είστε τρυφεροί ο ένας με τον άλλο.