Υλικά για 4 μερίδες 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, σε κομμάτια 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.γ. πάπρικα 1/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου 2 αυγά χτυπημένα 1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα 2 αυγά σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την παρμεζάνα, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε μία σχάρα σε ένα ταψί και αλείψτε τη σχάρα με ελαιόλαδο. Βουτήξτε το κοτόπουλο, ένα στήθος τη φορά, στο μίγμα αυγού και έπειτα στο μίγμα με το αλεύρι. Τοποθετήστε τα στήθη στο ταψί. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο στο κοτόπουλο. Ψήστε για 40-45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να γίνει καφέ και το κοτόπουλο να ψηθεί. Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με λαχανικά, π.χ. με μπρόκολο. Καλή σας όρεξη!
Ψητό κοτόπουλο με παρμεζάνα και πάπρικα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ