1. Να μην τρώτε για δύο. Αρκετές γυναίκες παίρνουν περισσότερο βάρος από το προτεινόμενο επειδή υπολογίζουν περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζονται. Τα περισσότερα κιλά όμως μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό, προεκλαμψία ή στη γέννηση ενός μεγαλόσωμου μωρού. Αν είχατε από πριν υγιές βάρος, δεν θα χρειαστεί να πάρετε βάρος στο πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο, θα παίρνετε 340 θερμίδες επιπλέον καθημερινά και 450 την ημέρα στο τρίτο τρίμηνο. Για να καταλάβετε καλύτερα, ένα μήλο με 2 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο και ένα ποτήρι γάλα σας δίνουν 340 θερμίδες. Μία σαλάτα τύπου Σίζαρ με ένα κριτσίνι σας χαρίζουν τις έξτρα 450 θερμίδες.
  2. Να τον συμβουλευτείτε πριν πάρετε ή κόψετε μία φαρμακευτική αγωγή. Είναι καλό να μιλήσετε μαζί του για αυτό πριν καν ξεκινήσετε τις προσπάθειες για σύλληψη. Μην σταματήσετε ξαφνικά να παίρνετε φάρμακα από μόνη σας, γιατί κάποια επιφέρουν σοβαρές παρενέργειες. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι ασφαλές να παίρνετε φάρμακα στην εγκυμοσύνη, αλλά οι ασθένειες υψηλού κινδύνου μπορούν να προκαλέσουν κακό στο μωρό, αν διακόψετε την αγωγή. Ένα ανάλογο παράδειγμα είναι και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.
  3. Να ζητήσουν βοήθεια από οικείους. Είναι πολύ σημαντικό για μία μέλλουσα μαμά να αντιληφθεί από νωρίς ότι θα χρειαστεί αρκετή βοήθεια μετά τον τοκετό. Από το να της πλύνει κάποιος τα ρούχα μέχρι να μπορεί να αφήσει κάπου το μωρό για μία ώρα ώστε να αποσυμπιεστεί. Είναι εξίσου απαραίτητο και για τις εγκυμονούσες που έχουν ήδη παιδιά και αποκτούν τόσο μεγάλο άγχος που υπάρχει ο κίνδυνος του πρόωρου τοκετού.