Υλικά 1 κιλό βύσσινα 1 κιλό ζάχαρη 2 κ.σ. χυμό λεμονιού Εκτέλεση Πλύνετε καλά τα βύσσινα και τρίξτε τα στον τρίφτη τυριού για να βγάλουν όλο τον χυμό τους. Βάλτε σε ένα μπολ τα υπολείμματα από τα βύσσινα, ρίξτε λίγο νερό και ανακατέψτε καλά ώστε να βγάλουν κι άλλο χυμό. Ρίξτε τα σε ένα σουρωτήρι και όσο χυμό βγάλουν, ρίξτε τον στον υπόλοιπο χυμό. Προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ένα ελάχιστα πηχτό σιρόπι. Προσθέστε και τον χυμό λεμονιού. Φυλάξτε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο και όποτε θέλετε να απολαύσετε βυσσινάδα, ανακατέψτε 1-2 δάχτυλα σιρόπι με παγωμένο νερό και παγάκια. Καλή απόλαυση!
Υπέροχη σπιτική βυσσινάδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ