Υλικά 400 γρ. μέλι 400 γρ.σουσάμι Ξύσμα από μισό πορτοκάλι Εκτέλεση Πλύνετε καλά το σουσάμι και αφήστε το να στραγγίξει. Απλώστε το σε ένα ταψάκι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, έτσι ώστε να καβουρδιστεί. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το μέλι και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. 5 λεπτά αφότου βράσει προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού. Όταν το μέλι φτάσει τους 125-130 βαθμούς Κελσίου, βγάλτε το από τη φωτιά. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο, ρίξτε μια κουταλιά σε ένα ποτήρι με νερό. Αν βυθιστεί χωρίς να διαλυθεί, μπορείτε να ρίξετε το σουσάμι. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το σουσάμι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μίγμα να μπορεί να ξεκολλήσει από την κατσαρόλα. Απλώστε το μίγμα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και με μια σπάτουλα στρώστε το μίγμα όσο είναι ζεστό. Στη συνέχεια κόψτε το σε κομμάτια. Φυλάξτε τα παστέλια σε τάπερ, σε ξηρό μέρος. Βάλτε ανάμεσά τους λαδόκολλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Σπιτικό παστέλι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ