Υλικά για 4 άτοµα Για τα γιουβαρλάκια 800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας 4 παγάκια 1 κ.γ. ανθός αλατιού 1 κ.γ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο 1 αβγό 4 κ.σ. κουσκούς 4 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη 4 κ.σ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη 4 κ.σ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο 4 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος Για τη σάλτσα 1 κιλό φρέσκες ντοµάτες, ποµοντόρο 1 κ.σ. πελτές ντοµάτας 2 κ.σ. φύλλα κάππαρης, τουρσί 1 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος 1 κ.γ. καυτερό µπούκοβο ½ κ.γ. ζάχαρη ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. µαύρο πιπέρι ½ φλ. νερό (περίπου) ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. βασιλικός, τα φύλλα, ψιλοκοµµένα Εκτέλεση Καθαρίστε το κρέας από τις ίνες και κόψτε το σε µικρούς κύβους. Αλέστε τη µισή ποσότητα στο πολυµηχάνηµα µαζί µε δύο παγάκια και επαναλάβετε το ίδιο µε την υπόλοιπη. Βάλτε τον κιµά σε µεγάλο µπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ζυµώστε πολύ καλά και πλάστε µικρά οµοιόµορφα κεφτεδάκια. Αφήστε τα στο ψυγείο όσο ετοιµάζεται η σάλτσα. Ζεµατίστε για 3 λεπτά τις ντοµάτες και ξεφλουδίστε τις. Περάστε τις από τον χοντρό τρίφτη και βάλτε τις σε βαθύ τηγάνι. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, εκτός από τη µισή ποσότητα βασιλικού και ελαιόλαδου, και φέρτε σε βρασµό. Προσθέστε τα γιουβαρλάκια, χαµηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε να σιγοµαγειρευτούν για 20 λεπτά. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φύλλα του βασιλικού. Σβήστε τη φωτιά, καλύψτε ξανά µε το καπάκι και αφήστε για 15 λεπτά, ώστε να πιουν τα υγρά και να φουσκώσουν. ΤΙP: Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίστε τα γιουβαρλάκια με αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού σε σκόνη. Θα τη βρείτε σε μαγαζιά με μπαχαρικά.
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια γαλοπούλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστική μους σοκολάτα
Μερικές κουταλιές μους σοκολάτας αρκούν για να σας πάνε στον Παράδεισο. Η συγκεκριμένη συνταγή με δροσιστικό τζίντζερ και λίγο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέννες αλά βότκα
Μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές με ζυμαρικά είναι οι πέννες αλά βότκα. Μπορεί να μην την έχεις ξανακούσει,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτική μακαρονάδα με κολοκύθα και πανσέτα
Μια πλούσια και θρεπτική μακαρονάδα για τις χειμωνιάτικες μέρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τούρτα κάστανο με μαύρη σοκολάτα
Τούρτα κάστανο με μαύρη σοκολάτα που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστό banana bread
Η διαιτολόγος – σεφ Κωνσταντίνα Βουδούρη μπαίνει στην κουζίνα των Roomies και ετοιμάζει ένα vegan banana bread.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτική σαλάτα μπρόκολο με παρμεζάνα
Θρεπτική σαλάτα μπρόκολο με παρμεζάνα εύκολα και γρήγορα, θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών και το ιδανικό συνοδευτικό για...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφράτο κέικ με τζίντζερ
Κέικ μπαχαρικών: όχι όσο δημοφιλές θα του άξιζε. Δεν είναι βανίλια, δεν είναι σοκολάτα, αλλά είναι βούτυρο, τζίντζερ, κάρδαμο,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αμυγδαλωτά: Το ελληνικό θρεπτικό γλύκισμα
Τα αμυγδαλωτά ή μυγδαλάτα αποτελούν παραδοσιακά γλυκά που συναντώνται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με επικρατέστερα αυτά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, αλλά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σοκολατένια enegry balls
Σοκολατένια enegry balls για ενισχυμένη ενέργεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ