Υλικά για 4 άτοµα Για τα γιουβαρλάκια 800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας 4 παγάκια 1 κ.γ. ανθός αλατιού 1 κ.γ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο 1 αβγό 4 κ.σ. κουσκούς 4 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη 4 κ.σ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη 4 κ.σ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο 4 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος Για τη σάλτσα 1 κιλό φρέσκες ντοµάτες, ποµοντόρο 1 κ.σ. πελτές ντοµάτας 2 κ.σ. φύλλα κάππαρης, τουρσί 1 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος 1 κ.γ. καυτερό µπούκοβο ½ κ.γ. ζάχαρη ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. µαύρο πιπέρι ½ φλ. νερό (περίπου) ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. βασιλικός, τα φύλλα, ψιλοκοµµένα Εκτέλεση Καθαρίστε το κρέας από τις ίνες και κόψτε το σε µικρούς κύβους. Αλέστε τη µισή ποσότητα στο πολυµηχάνηµα µαζί µε δύο παγάκια και επαναλάβετε το ίδιο µε την υπόλοιπη. Βάλτε τον κιµά σε µεγάλο µπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ζυµώστε πολύ καλά και πλάστε µικρά οµοιόµορφα κεφτεδάκια. Αφήστε τα στο ψυγείο όσο ετοιµάζεται η σάλτσα. Ζεµατίστε για 3 λεπτά τις ντοµάτες και ξεφλουδίστε τις. Περάστε τις από τον χοντρό τρίφτη και βάλτε τις σε βαθύ τηγάνι. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, εκτός από τη µισή ποσότητα βασιλικού και ελαιόλαδου, και φέρτε σε βρασµό. Προσθέστε τα γιουβαρλάκια, χαµηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε να σιγοµαγειρευτούν για 20 λεπτά. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φύλλα του βασιλικού. Σβήστε τη φωτιά, καλύψτε ξανά µε το καπάκι και αφήστε για 15 λεπτά, ώστε να πιουν τα υγρά και να φουσκώσουν. ΤΙP: Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίστε τα γιουβαρλάκια με αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού σε σκόνη. Θα τη βρείτε σε μαγαζιά με μπαχαρικά.
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια γαλοπούλας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεσογειακή τάρτα Νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να απολαύσετε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κολοκύθα Η ιδιαίτερη αυτή σαλάτα, στην οποία επικρατεί η γλυκιά γεύσης της κολοκύθας, μπορεί να συνοδευτεί με ψητό χαλούμι, σολομό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρυφερό μοσχάρι φρικασέ με σπανάκι και μυρωδικά Με πλούσιο αυγολέμονο που δένει υπέροχα τη σάλτσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με κολοκύθα butternut Το μυστικό του; Κρεμώδης μοτσαρέλα, καβουρδισμένα κουκουνάρια και φασκόμηλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρνάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα Ένα απλό, κλασικό ελληνικό πιάτο. Σε αυτή τη συνταγή το αρνί μαρινάρεται όλη τη νύχτα, έπειτα τυλίγεται σε λαδόκολλα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαροκεφτέδες Αυτά τα κεφτεδάκια ψαριού είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να φέρουν τη μυρωδιά της θάλασσας στο τραπέζι τους... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελαφρύ επιδόρπιο γιαουρτιού με αρωματισμένα πορτοκάλια Μια υπέροχη ιδέα για πρωινό ή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με δαμάσκηνα Ένα ζεστό, αρωματισμένο πιάτο με σαφράν Κοζάνης και δαμάσκηνα, που θα κερδίσει τις εντυπώσεις των καλεσμένων σε κάθε τραπέζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Kέικ λεμονιού Είτε για κέρασμα, είτε για επιδόρπιο, αυτά τα νόστιμα κεκάκια είναι ένα comfort food που εντυπωσιάζει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα κουνουπιδιού Μια απλή σούπα κουνουπιδιού γεμάτη γεύση, για να ζεστάνετε τον ουρανίσκο σας τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Mακαρονάκι ογκρατέν Το μυστικό είναι ότι ουσιαστικά όλη η συνταγή φτιάχνεται ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τάρτα κουρού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και ανθότυρο Το κόλπο είναι ότι προψήνουμε την βάση της τάρτας και μετά επικεντρωνόμαστε στη γέμιση που θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ