Υλικά για 4-5 άτοµα Για τη ζύµη 300 γρ. αλεύρι, µαλακό 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 150 ml γάλα 30 γρ. µαγιά, νωπή 1 κ.γ. αλάτι Για τη γέµιση 2 ξερά κρεµµύδια, σε λεπτές ροδέλες 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι λίγο φρέσκο θυµάρι Εκτέλεση 1. Προθερµάνετε τον φούρνο στους 170°C. Σε κατσαρολάκι µε µεταλλικό χερούλι ρίξτε το λάδι της γέµισης και τα κρεµµύδια και σοτάρετέ τα µέχρι να πάρουν χρώµα. Αλατίστε και αρωµατίστε µε το θυµάρι. Σκεπάστε το κατσαρολάκι µε ένα κοµµάτι λαδόκολλας και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά. Βγάλτε με προσοχή για να μην καείτε. 2. Παράλληλα, ετοιµάστε τη ζύµη ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε µεγάλο µπολ. Πλάστε σε µπάλα, καλύψτε µε µεµβράνη κουζίνας και αφήστε στην άκρη για 1 ώρα. 3. Σε αλευρωµένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύµη µε τον πλάστη φτιάχνοντας ένα τετράγωνο χοντρό φύλλο, πάχους ενός δαχτύλου. Αφήστε τη ζύµη για µισή ώρα ακόµη. 4. Τσιµπήστε λίγο τις άκρες να σχηµατίσουν ένα «καγκελάκι». Καλύψτε την επιφάνεια του ψωµιού µε τα κρεµµύδια και ψήστε στον φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά. Το ζυµάρι πρέπει να είναι τραγανό απέξω και αφράτο µέσα.
11 Σεπτεμβρίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Παντζαροσαλάτα με μήλο
5 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σούπα ντομάτας με βασιλικό
4 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα γιαουρτιού
3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ψητό χαλούμι
2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πράσα με τυρί στον φούρνο
1 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι
30 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Σπιτική πίτα με πιπεριές
29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Θρεπτική τάρτα με καρότα και φέτα
28 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Πατάτες ογκρατέν
27 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σάλτσα και γαρίδες
26 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι
25 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα
24 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα
23 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Νόστιμη τυρόπιτα με φέτα
22 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό
21 Νοεμβρίου 2025, 08:00
