Υλικά για 1 ταψί 20×30 εκ. 1 πακέτο λαζάνια 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο ½ λίτρο γάλα, 2% λιπαρά Για την μπεσαμέλ 2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο Για τον κιμά 750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 4 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη ½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξυλαράκι κανέλας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά Λίγο τριμμένο μπαχάρι Εκτέλεση Κιμάς Σε ένα βαθύ σκεύος ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα κομματιάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήστε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τον κιμά να μαγειρευτεί και να σωθούν τα υγρά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μπεσαμέλ Σε ένα μπολ αδειάστε το γάλα και ρίχνοντας σιγά σιγά τη σκόνη μπεσαμέλ ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να δέσει. Ρίξτε το μισό τυρί και ενσωματώστε το στην μπεσαμέλ. Σύνθεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Απλώστε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού και στρώστε μια στρώση λαζάνια. Απλώστε ομοιόμορφα το 1/3 του κιμά, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και σκεπάστε με λαζάνια. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές τελειώνοντας με λαζάνια. Ρίξτε προσεκτικά στις άκρες του σκεύους το γάλα έως ότου φτάσει μέχρι την επιφάνεια του φαγητού. Περιχύστε από πάνω την μπεσαμέλ, στρώστε τη με μία σπάτουλα, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και ψήστε για 40-45 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς για να το σερβίρετε, ώστε να μη διαλυθεί.
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ