Υλικά για 4 άτοµα 800 γρ. φρέσκες µπάµιες 2 κ.σ. ξίδι 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 5 κλωνάρια µαϊντανού, ψιλοκοµµένα 10 κλωνάρια άνηθου, ψιλοκοµµένα 1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι, στραγγιστό Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Με ένα πανί περάστε µία µία τις µπάµιες, για να τις καθαρίσετε από το χνούδι. Κόψτε τα κοτσάνια. Βάλτε τις µέσα σε ταψάκι µε νερό, ξίδι και αλάτι και αφήστε τις για 1-4 ώρες στον ήλιο. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρετε ελαφρά στο ελαιόλαδο (κρατάµε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για να το χρησιµοποιήσουµε αργότερα) το κρεµµύδι, πασπαλίζοντας µε την πάπρικα και λίγο αλάτι. Τοποθετήστε από πάνω τις µπάµιες στη σειρά, από πάνω τους τον µαϊντανό και τον άνηθο και πασπαλίστε µε λίγο πιπέρι. Χαµηλώστε τη φωτιά και βράστε µε ανοιχτή κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά. Ανακινήστε την κατσαρόλα κυκλικά για να ανακατευτεί το φαγητό, αλλά να µη λιώσουν οι µπάµιες. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε µια µπασίνα βάλτε το γιαούρτι, µε 1 φλ. του καφέ ζεστό νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το µέσα στην κατσαρόλα. Ανακινήστε και πάλι κυκλικά και σερβίρετε. *Αν δεν μποείτε να εκθέσετε τις μπάμιες στον ήλιο, βάλτε τις σε ταψάκι με νερό, ξίδι και αλάτι και αφήστε τις για 20 λεπτά σε προθερμασμένο στους 120 βαθμούς Κελσίου φούρνο. **Οι µπάµιες, για να µη λιώσουν, χρειάζονται πολύ χαµηλή φωτιά στο µαγείρεµα και καθόλου ανακάτεµα
Μπάμιες με σάλτσα γιαουρτιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ