Υλικά για 4 άτομα 12 φύλλα κρούστας 400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδας 4 αβγά 8 κ.σ. γάλα Εκτέλεση Σε ένα μπολ αναμείξτε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίξτε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια σχηματίστε σούρες. Απλώστε λίγο από το μείγμα των τυριών, σουρώστε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίστε με το μίγμα τυριών και τελειώστε με το φύλλο κρούστας. Αφήστε για 3 λεπτά και αναποδογυρίστε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου. Χτυπήστε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύστε την τυρόπιτα και αφήστε να τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξετε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.
Τυρόπιτα στο τηγάνι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ