Το σπανακόρυζο αποτελεί ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών σας, αφού είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Υλικά για 4 μερίδες 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα 1/2 ματσάκι άνηθο Χυμό από 1 λεμόνι Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σοτάρετε τα υλικά και σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το μισό από το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Χοντροκόψτε το σπανάκι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος του. Μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέστε το ρύζι, και ανακατέψτε, ώστε να απλωθεί καλά το λάδι. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό και αλατοπίπερο. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύψτε το λεμόνι και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σταθεί για 5-10 λεπτά, ώστε να τραβήξει τα υγρά του.
Φτιάξτε θρεπτικό σπανακόρυζο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο εύκολες συνταγές για ζυμαρικά Δύο συνταγές για σπαγγέτι που ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής «Βuongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σάλτσα τόνου με ντομάτα Η εύκολη, γρήγορη, χορταστική και ζουμερή σάλτσα για μακαρονάδα με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας Μια νόστιμη και πανεύκολη συνταγή που βασίζεται στην κλασική ιταλική κοτολέτα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρόνια ρυζιού με σάλτσα πέστο αβοκάντο Μία υγιεινή και θρεπτική εναλλακτική εκδοχή της κλασικής μακαρονάδας με πέστο βασιλικού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα με βρόμη, πορτοκάλι και σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη Παραλείπουμε, αν θέλουμε, την κουβερτούρα από τη ζύμη. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα μπισκότα με σταφίδες ή άλλα ψιλοκομμένα ξερά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ