Το σπανακόρυζο αποτελεί ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών σας, αφού είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Υλικά για 4 μερίδες 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα 1/2 ματσάκι άνηθο Χυμό από 1 λεμόνι Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σοτάρετε τα υλικά και σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το μισό από το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Χοντροκόψτε το σπανάκι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος του. Μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέστε το ρύζι, και ανακατέψτε, ώστε να απλωθεί καλά το λάδι. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό και αλατοπίπερο. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύψτε το λεμόνι και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σταθεί για 5-10 λεπτά, ώστε να τραβήξει τα υγρά του.
Φτιάξτε θρεπτικό σπανακόρυζο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές το νέο αγαπημένο πιάτο των παιδιών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη μαρμελάδα από μανταρίνια
Σύντομα, τα μανταρίνια βγαίνουν εκτός εποχής. Η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και αρχίζουν και οι πρώτες μπαλκονάδες,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκιά φασολάδα με μαραθόριζα και σκόρδο
Γλυκιά από την καραμελωμένη μαραθόριζα, σκορδάτη και χορταστική αυτή η ανοιξιάτικη φασολάδα ψήνεται στον φούρνο και γίνεται ακόμα πιο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψωμένιο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα
Μία απ’ τις πολλές παραλλαγές του γλυκού γίνεται με σοκολάτα, ώριμη μπανάνα και φυσικά ψωμί που περίσσεψε (αν είναι...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με τι πάει η τηγανητή κάπαρη;
Η γνωστή μας κάπαρη, αλμυρή, κατευθείαν απ’ το βαζάκι της είναι εξαιρετική προσθήκη σε σαλάτες, βινεγκρέτ πάνω από καπνιστά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cocktails με μέλι
Αλλά, τι γίνεται με το μέλι; Μήπως οι «φασαίοι» mixologists δεν το παίρνουν όσο σοβαρά του αξίζει;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελαφριές κρέπες με σπανάκι
Σήμερα, λιγουρευτήκαμε νόστιμες, αλμυρές κρέπες με σπανάκι και ρικότα, αυτό το χαρακτηριστικό, πλούσιο τυρί που αναβαθμίζει οτιδήποτε στο οποίο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα μαυρομάτικα
Η συνταγή μας είναι για σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, μια εξαιρετική επιλογή για το νηστίσιμο τραπέζι και όχι μόνο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολα τάκος με γουακομόλε dip
Η σεφ Ελένη Ψαραύτη, που προσέχει τα κορίτσια μας στο σπίτι των Roomies, ετοίμασε σήμερα μεξικάνικο, απολαυστικά φαχίτας με...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Dalgona VS Proffee: Ποιον καφέ θα προτιμήσετε;
Ποιον καφέ θα προτιμήσετε, τον Dalgona ή τον Proffee;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ