Το σπανακόρυζο αποτελεί ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών σας, αφού είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Υλικά για 4 μερίδες 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα 1/2 ματσάκι άνηθο Χυμό από 1 λεμόνι Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σοτάρετε τα υλικά και σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το μισό από το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Χοντροκόψτε το σπανάκι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος του. Μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέστε το ρύζι, και ανακατέψτε, ώστε να απλωθεί καλά το λάδι. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό και αλατοπίπερο. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύψτε το λεμόνι και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σταθεί για 5-10 λεπτά, ώστε να τραβήξει τα υγρά του.
Φτιάξτε θρεπτικό σπανακόρυζο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ