Υλικά για 4 μερίδες 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι 2 κ.γ. αλάτι 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 5 στήθη κοτόπουλου, σε κομμάτια ή 10 μπούτια φιλέτο 1 κουτί ντομάτα κονκασέ 1 λίτρο ζεστό νερό 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. κριθαράκι Για το σερβίρισμα έ.π. ελαιόλαδο μαύρο πιπέρι τριμμένο κεφαλοτύρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στην κάτω σχάρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Οταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Αφήνουμε για 1 λεπτό και σουρώνουμε. Ξεπλένουμε με νερό βρύσης μέσα στο σουρωτήρι. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Το κοτόπουλο θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 75°C για να είναι σωστά ψημένο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το ζεματισμένο κριθαράκι στο ταψί. Ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά στον φούρνο. Ψήνουμε, ανακατεύοντας μία φορά ενδιάμεσα, για περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε στο πιάτο φρέσκο ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ