Υλικά για 4 μερίδες 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι 2 κ.γ. αλάτι 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 5 στήθη κοτόπουλου, σε κομμάτια ή 10 μπούτια φιλέτο 1 κουτί ντομάτα κονκασέ 1 λίτρο ζεστό νερό 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. κριθαράκι Για το σερβίρισμα έ.π. ελαιόλαδο μαύρο πιπέρι τριμμένο κεφαλοτύρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στην κάτω σχάρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Οταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Αφήνουμε για 1 λεπτό και σουρώνουμε. Ξεπλένουμε με νερό βρύσης μέσα στο σουρωτήρι. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Το κοτόπουλο θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 75°C για να είναι σωστά ψημένο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το ζεματισμένο κριθαράκι στο ταψί. Ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά στον φούρνο. Ψήνουμε, ανακατεύοντας μία φορά ενδιάμεσα, για περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε στο πιάτο φρέσκο ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ