Υλικά για 4 μερίδες 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι 2 κ.γ. αλάτι 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 5 στήθη κοτόπουλου, σε κομμάτια ή 10 μπούτια φιλέτο 1 κουτί ντομάτα κονκασέ 1 λίτρο ζεστό νερό 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. κριθαράκι Για το σερβίρισμα έ.π. ελαιόλαδο μαύρο πιπέρι τριμμένο κεφαλοτύρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στην κάτω σχάρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Οταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Αφήνουμε για 1 λεπτό και σουρώνουμε. Ξεπλένουμε με νερό βρύσης μέσα στο σουρωτήρι. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Το κοτόπουλο θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 75°C για να είναι σωστά ψημένο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το ζεματισμένο κριθαράκι στο ταψί. Ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά στον φούρνο. Ψήνουμε, ανακατεύοντας μία φορά ενδιάμεσα, για περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε στο πιάτο φρέσκο ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Γιουβέτσι με κοτόπουλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ζουμερό κεμπάπ πολίτικο
Η πολίτικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων, χάρη στα πλούσια αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις της,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφράτο κέικ καρύδα με μπανάνα
Έχει στρώσεις και είναι εντυπωσιακό ωστόσο πρόκειται για ένα εύκολο κέικ που θα φτιάξετε ξανά και ξανά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστική μους σοκολάτα
Μερικές κουταλιές μους σοκολάτας αρκούν για να σας πάνε στον Παράδεισο. Η συγκεκριμένη συνταγή με δροσιστικό τζίντζερ και λίγο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέννες αλά βότκα
Μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές με ζυμαρικά είναι οι πέννες αλά βότκα. Μπορεί να μην την έχεις ξανακούσει,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτική μακαρονάδα με κολοκύθα και πανσέτα
Μια πλούσια και θρεπτική μακαρονάδα για τις χειμωνιάτικες μέρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τούρτα κάστανο με μαύρη σοκολάτα
Τούρτα κάστανο με μαύρη σοκολάτα που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστό banana bread
Η διαιτολόγος – σεφ Κωνσταντίνα Βουδούρη μπαίνει στην κουζίνα των Roomies και ετοιμάζει ένα vegan banana bread.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτική σαλάτα μπρόκολο με παρμεζάνα
Θρεπτική σαλάτα μπρόκολο με παρμεζάνα εύκολα και γρήγορα, θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών και το ιδανικό συνοδευτικό για...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφράτο κέικ με τζίντζερ
Κέικ μπαχαρικών: όχι όσο δημοφιλές θα του άξιζε. Δεν είναι βανίλια, δεν είναι σοκολάτα, αλλά είναι βούτυρο, τζίντζερ, κάρδαμο,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αμυγδαλωτά: Το ελληνικό θρεπτικό γλύκισμα
Τα αμυγδαλωτά ή μυγδαλάτα αποτελούν παραδοσιακά γλυκά που συναντώνται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με επικρατέστερα αυτά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, αλλά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ