Υλικά για 12 μερίδες 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα 3 αυγά 120 γρ. γάλα καρύδας 120 γρ. γάλα 150 γρ. ινδοκάρυδο 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη Ινδοκάρυδο Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώστε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ. Σε ένα μπολ συνδυάστε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και ψήσε για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο του. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς. Παράλληλα λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί. Κόψτε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτήξτε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια. Πασπαλίστε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμήστε τα κεκάκια με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που περίσσεψε στο μπολ.
Σοκολατένια κεκάκια με γέμιση καρύδας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά Μία ιδιαίτερη και χορταστική λευκή φασολάδα με ταχίνι, ρίγανη και κύμινο. Απολαύστε τη ζεστή, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο Δοκιμάστε μια ακόμη πιο υγιεινή εκδοχή για φαλάφελ, με σάλτσα γιαουρτιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ