Υλικά για 8 μερίδες 200 γρ. καστανή ζάχαρη 200 γρ. μέλι 250 γρ. ηλιέλαιο 275 γρ. νερό 300 γρ. αλεύρι ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη ½ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. σόδα 4 μέτρια αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το κρασί, τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίξτε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το μίγμα κρασιού στον κάδο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, μοιράστε το σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα. Γεμίστε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους. Ψήστε για 30-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και αφήστε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.
Κεκάκια μελιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ