Υλικά για 8 μερίδες 200 γρ. καστανή ζάχαρη 200 γρ. μέλι 250 γρ. ηλιέλαιο 275 γρ. νερό 300 γρ. αλεύρι ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη ½ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. σόδα 4 μέτρια αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το κρασί, τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίξτε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το μίγμα κρασιού στον κάδο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, μοιράστε το σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα. Γεμίστε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους. Ψήστε για 30-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και αφήστε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.
Κεκάκια μελιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ