Υλικά για 6 μερίδες 400 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Άχνη ζάχαρη (για το σερβίρισμα) Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός το μασκαρπόνε και την πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το κοσκινίσετε και ανακατέψτε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάστε σιγά σιγά το μίγμα και ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα παντού το μίγμα. Ψήστε στον φούρνο για 1 ώρα. Τρυπήστε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο. Αφού λοιπόν σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί, αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε και σερβίρετε.
Κέικ σοκολάτας με τρία υλικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ