Υλικά για 24 μερίδες 2 φλ. αλεύρι 1 1/2 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. σόδα ψησίματος 1 κ.γ. κανέλα 3 αυγά 3/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. βανίλια 2 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι 1 1/2 θρυμματισμένα καρύδια Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Προετοιμάστε δύο φόρμες ψησίματος με λαδόκολλες. Συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα ψησίματος και την κανέλα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το κολοκυθάκι και ανακατέψτε. Προσθέστε το ξηρό μίγμα στο υγρό μίγμα, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε καλά. Μοιράστε το μίγμα στις δύο φόρμες και ψήστε για 1 ώρα.
Αλμυρό κέικ κολοκυθιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ