Υλικά για 1 μεσαίου μεγέθους βάζο 1 κρόκο από αυγό 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι 2 κ.γ. μουστάρδα 30 ml ελαιόλαδο 220 ml ηλιέλαιο Αλατοπίπερο Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαφρά τον κρόκο, το ξίδι, τον χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα. Καθώς ανακατεύετε, ρίξτε πολύ σιγά και προσεκτικά (για να μην κόψει το μίγμα) το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο. Αν η μαγιονέζα σάς βγει σφιχτή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε αλατοπίπερο και ανακατέψτε. Αποθηκεύστε τη μαγιονέζα σε ένα καθαρό βαζάκι στο ψυγείο.
Φτιάξτε μόνη σας μαγιονέζα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ