Αν και τα μαξιλάρια πωλούνται με την κούνια και τα υπόλοιπα κλινοσκεπάσματα, δεν συνίστανται σε παιδιά κάτω των 2 ετών. Τα μικρά μπορούν πολύ εύκολα να πάθουν ασφυξία αν χρησιμοποιήσουν έστω και ένα.

Στην πραγματικότητα, ούτε τα μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται μαξιλάρι. Οι γονείς πιστεύουν ότι αυτό θα παρέχει στα παιδιά τους έξτρα άνεση χωρίς να συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά τα καταφέρνουν μια χαρά χωρίς το μαξιλάρι. Αν θέλετε να τους δώσετε, το ιδανικό είναι να περιμένετε μέχρι τη μετάβαση του μωρού από την κούνια στο κρεβάτι. Η μετάβαση ποικίλει από 1μιση έως 3μιση ετών και συνήθως οι γονείς την κάνουν όταν βλέπουν ότι το παιδί είναι πολύ δραστήριο και σκαρφαλώνει στην κούνια. Μία άλλη κοινή περίπτωση είναι όταν περιμένετε δεύτερο παιδί. Εκεί η μετάβαση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 μήνες προτού γεννήσετε ώστε να υπάρχει χρόνος για ολοκληρωμένη προσαρμογή.  Αν χρειαστεί και το παιδί δεν είναι έτοιμο, καθυστερήστε κι άλλο τη διαδικασία.

Αλλά αν θέλετε να του βάλετε μαξιλάρι στην κούνια, επιλέξτε ένα μικρό και σκληρό. Αφήστε εκτός τα πουπουλένια μαξιλάρια, που είναι πολύ μαλακά, ίσως προκαλέσουν αλλεργίες και μπορούν να πνίξουν ένα παιδί αν βυθιστεί μέσα σε αυτό ενώ κοιμάται.