Υλικά για 40 μερίδες Για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. πρόβειο γιαούρτι, με πέτσα 1 πρέζα αλάτι 1 κρόκο αβγού Για τη γέμιση 60 ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 250 γρ. κιμά από λάπα 200 ml χυμό ντομάτας 200 γρ. ντομάτα, κονκασέ 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 4 γαριφαλόκαρφα ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο 1 ξυλάκι κανέλας 2 καρότα, τριμμένα 6 ασπρομανίταρα, σε πολύ λεπτές φέτες ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο Εκτέλεση Zύμη Σε μια λεκάνη ρίξτε το αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήστε τη στην άκρη σκεπασμένη με μια μεμβράνη, για να μην ξεραθεί. Γέμιση Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέστε τον χυμό της ντομάτας και την ντομάτα κονκασέ, 1 ποτήρι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το σκόρδο, τα γαριφαλόκαρφα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα καρότα και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας νερό, όταν είναι απαραίτητο. Στο τέλος του μαγειρέματος ο κιμάς δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά. Αφήστε να κρυώσει, αφαιρέστε τα γαρίφαλα και την κανέλα και προσθέστε τον μαϊντανό και το τυρί. Ανακατέψτε καλά. Σύνθεση Χωρίστε τη ζύμη σε περίπου 40 κομμάτια, πλάστε σε μπαλίτσες και ανοίξτε τις με τον πλάστη σε δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε γέμιση στη ζύμη και κλείστε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες, ώστε να ενωθούν. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε επάνω τα πιτάκια. Σε ένα μπολ χτυπήστε τον κρόκο και με ένα πινέλο αλείψτε τα κιμαδοπιτάκια. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Καλή σας όρεξη!
Κιμαδοπιτάκια με τυρί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αφράτο κέικ καρύδα με μπανάνα
Έχει στρώσεις και είναι εντυπωσιακό ωστόσο πρόκειται για ένα εύκολο κέικ που θα φτιάξετε ξανά και ξανά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστική μους σοκολάτα
Μερικές κουταλιές μους σοκολάτας αρκούν για να σας πάνε στον Παράδεισο. Η συγκεκριμένη συνταγή με δροσιστικό τζίντζερ και λίγο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέννες αλά βότκα
Μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές με ζυμαρικά είναι οι πέννες αλά βότκα. Μπορεί να μην την έχεις ξανακούσει,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτική μακαρονάδα με κολοκύθα και πανσέτα
Μια πλούσια και θρεπτική μακαρονάδα για τις χειμωνιάτικες μέρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τούρτα κάστανο με μαύρη σοκολάτα
Τούρτα κάστανο με μαύρη σοκολάτα που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστό banana bread
Η διαιτολόγος – σεφ Κωνσταντίνα Βουδούρη μπαίνει στην κουζίνα των Roomies και ετοιμάζει ένα vegan banana bread.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτική σαλάτα μπρόκολο με παρμεζάνα
Θρεπτική σαλάτα μπρόκολο με παρμεζάνα εύκολα και γρήγορα, θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών και το ιδανικό συνοδευτικό για...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφράτο κέικ με τζίντζερ
Κέικ μπαχαρικών: όχι όσο δημοφιλές θα του άξιζε. Δεν είναι βανίλια, δεν είναι σοκολάτα, αλλά είναι βούτυρο, τζίντζερ, κάρδαμο,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αμυγδαλωτά: Το ελληνικό θρεπτικό γλύκισμα
Τα αμυγδαλωτά ή μυγδαλάτα αποτελούν παραδοσιακά γλυκά που συναντώνται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με επικρατέστερα αυτά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, αλλά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ