Υλικά για 12 μερίδες 250 γραμ. βούτυρο 11/2 φλ. ζάχαρη 5 αυγά 1 φλ. μήλα τριμμένα 1 φλ. γιαούρτι 1 κ.γλ. κανέλα 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίξτε ένα ένα τα αυγά, έτσι ώστε να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα. Προσθέστε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ. Ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν το κέικ κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Κέικ μήλου με κανέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ