Υλικά για 12 μερίδες 250 γραμ. βούτυρο 11/2 φλ. ζάχαρη 5 αυγά 1 φλ. μήλα τριμμένα 1 φλ. γιαούρτι 1 κ.γλ. κανέλα 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίξτε ένα ένα τα αυγά, έτσι ώστε να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα. Προσθέστε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ. Ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν το κέικ κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Κέικ μήλου με κανέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ