Για πολλές γυναίκες, το πιο δύσκολο πράγμα σχετικά με την άντληση και αποθήκευση του γάλακτος είναι να βρουν το χρόνο μέσα στην ημέρα τους για να το κάνουν με ηρεμία αλλά και να βρουν ένα ιδιωτικό και βολικό μέρος για να το κάνουν. Αν δυσκολεύεστε με τη διαδικασία, οι παρακάτω λόγοι εξηγούν το γιατί.

Μπορεί να το κάνετε πολύ σύντομα. Δεν θα αντλήσετε κανονική ποσότητα αν το μωρό σας έχει φάει αρκετά πρόσφατα. Μην αγχώνεστε για το πότε είναι η σωστή στιγμή, αλλά μπορείτε να σημειώσετε την ώρα αν νιώθετε ότι δυσκολεύεστε.

Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στην αντλία. Αν η πίεση της αναρρόφησης είναι πολύ χαμηλή η η κυκλική ταχύτητα πολύ γρήγορη, θα είναι δύσκολο να πάρετε αρκετό γάλα. Οι σύγχρονες αντλίες έχουν ρυθμίσεις που επαναπρογραμματίζονται από τον κατασκευαστή τους.

Ίσως να μην χρησιμοποιείτε καλή αντλία στήθους. Αν δεν είναι καλής ποιότητας ή έχει φθαρεί, είναι λογικό να υπολειτουργεί.

Δεν παράγετε πολύ γάλα. Υπάρχουν αρκετά αίτια για αυτό, μεταξύ άλλων το ότι δεν θηλάζετε πολύ συχνά ή δεν ενυδατώνεστε όσο θα έπρεπε. Αν λαμβάνετε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να είναι ένα εμπόδιο στην παραγωγή ποσότητας.

Δεν κατεβαίνει εύκολα. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να καθίσετε άνετα. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή γύρω από τη θηλή με ζεστές κομπρέσες πριν αποθηκεύσετε το γάλα.