Υλικά για 4 μερίδες 400 γρ. ρύζι αρμπόριο 2 αχλάδια κάιζερ καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 200 γρ. gorgonzola 3 κουταλιές μαργαρίνη 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώστε τη μαργαρίνη και σοτάρετε ελαφρά τα αχλάδια. Αφαιρέστε τα προσεκτικά από το τηγάνι και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Ρίξτε στο τηγάνι το ρύζι και σοτάρετέ το για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Ξαναβάλτε το 1 αχλάδι στο τηγάνι και ρίξτε κουτάλα-κουτάλα μέσα στο ρύζι τον ζωμό λαχανικών, ο οποίος πρέπει να είναι βραστός. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Πέντε λεπτά προτού τελειώσει το βράσιμο, ρίξτε τη gorgonzola, την παρμεζάνα και το άλλο αχλάδι ανακατεύοντας. Μετά από 20-25 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέσατε το ρύζι, το ριζότο είναι έτοιμο. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
29 Σεπτεμβρίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Σούπα ντομάτας με βασιλικό
4 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα γιαουρτιού
3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ψητό χαλούμι
2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πράσα με τυρί στον φούρνο
1 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι
30 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Σπιτική πίτα με πιπεριές
29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Θρεπτική τάρτα με καρότα και φέτα
28 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Πατάτες ογκρατέν
27 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σάλτσα και γαρίδες
26 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι
25 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα
24 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα
23 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Νόστιμη τυρόπιτα με φέτα
22 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό
21 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρόνια με μανιτάρια και σος γιαουρτιού
20 Νοεμβρίου 2025, 08:00
