Υλικά 1 κ.σ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες 2 κ.γ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο 1 κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι 750 γρ. κουνουπίδι κομμένα σε μπουκετάκια 2 κούπες ζωμό λαχανικών 2 κούπες νερό 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Προσθέστε τον κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι και δυναμώστε τη φωτιά ώστε να τσιγαρίσετε τα υλικά για 2 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι, τον ζωμό και το νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να βράσει για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Αφήστε τη σούπα στην άκρη για 20 λεπτά και στη συνέχεια χτυπήστε τη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τοποθετήστε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να ζεσταθεί η σούπα. Προσθέστε αλατοπίπερο και σερβίρετε.
Σούπα με κουνουπίδι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ