Μπορώ να συνεχίσω το θηλασμό όταν επιστρέψω στη δουλειά;

Ναι, αν μπορείτε. Αν μένετε κοντά στη δουλειά, μπορείτε να παίρνετε διαλείμματα για να θηλάσετε το μωρό σας. Αν αυτό δεν είναι επιλογή: μπορείτε να συνεχίσετε την παροχή γάλακτος με μία ηλεκτρική αντλία στήθους ώστε να αποθηκεύσετε το γάλα που παράγετε στη δουλειά. Όπως είναι αναμενόμενο, θα πρέπει να υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό.

Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε το γάλα στη δουλειά, μπορείτε βαθμιαία να αντικαταστήσετε το τάισμα της ημέρα με βρεφικό γάλα εμπορίου όταν είστε σπίτι αλλά θηλάστε κανονικά το βράδυ ή το πρωί πριν φύγετε. Να θυμάστε όμως ότι αν δεν θηλάζετε ή δεν αποθηκεύετε με αντλία το γάλα, η ροή του γάλακτος θα εξαφανιστεί.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποθήκευσης γάλακτος στη δουλειά; Αν χρησιμοποιείτε την αντλία στη δουλειά, αυτό θα παράγει κι άλλο γάλα όταν θηλάζετε. Το μωρό σας θα έχει την υγεία και τα θρεπτικά οφέλη του μητρικού γάλακτος ακόμα κι όταν δεν είστε παρούσα. Εξοικονομείτε χρήματα εφόσον δεν αγοράζετε γάλα εμπορίου και δεν θα ανησυχείτε για το μωρό σας όσο λείπετε, αφού οι έρευνες δείχνουν ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν.