Μαζί με τον ερχομό του φθινοπώρου έρχεται και η αλλαγή των ρούχων. Και για να στεφθεί με επιτυχία η «επιχείρηση» με κωδικό «παιδική ντουλάπα», υπάρχουν δύο βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:

Το πρώτο βήμα είναι το ξεκαθάρισμα! Να δούμε τι έχει απομείνει από την προηγούμενη σεζόν που να μπορεί να φορεθεί και να σκεφτούμε τους απαραίτητους συνδυασμούς που θα χρειαστούν από εδώ και πέρα.

Εκτός από το στυλ, προτεραιότητα το χειμώνα έχουν φυσικά τα ζεστά ντυσίματα (που να μην βαραίνουν όμως το παιδί) και φυσικά τα «δυνατά» ρούχα που θα μπορούν να «αντέξουν» την ανεξάντλητη ενεργητικότητά του και τις ατελείωτες δραστηριότητες του χειμώνα.

Μετά από τη δική μου έρευνα στο διαδίκτυο αλλά και κουβεντιάζοντας με άλλες μητέρες, κατέληξα σε μία εταιρία που μάλλον σκέφτεται με το μυαλό μίας μαμάς. Η εταιρία DPAM έχει στηρίξει δίκαια τη φήμη της στα ανθεκτικά και γερά που σχεδιάζει, ιδανικά για τις καθημερινές περιπέτειες των παιδιών. Εγώ πάλι χαζεύοντας το e-shop τους, θα προσθέσω ότι ξεχωρίζουν και για το πολύ προσεγμένο και ιδιαίτερο στυλ τους!

Ζεστά πουλοβεράκια, στιλάτα φούτερ και όμορφα μπουφάν σίγουρα θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπες μέσα στο χειμώνα. Απλά ρούχα ιδανικά για τις καθημερινές ασχολίες του παιδιού μας, όπως οι άνετες φόρμες θα το κάνουν να νιώθει ελεύθερο για παιχνίδι και τρέξιμο χωρίς κανένα περιορισμό. Ταυτόχρονα, ρούχα για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις όπως φούστες με ξεχωριστά μοτίβο και αέρινα φορεματάκια για τα κοριτσάκια και μοδάτα παντελονάκια σε συνδυασμό με χουχουλιάρικες ζακέτες για τα αγοράκια θα μας λύσουν τα χέρια.

Και αφού κλείσουμε με το κεφάλαιο ρούχα, πάμε στα παπούτσια. Εκεί πρέπει να κάνουμε ένα προγραμματισμό με βάση τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες. Από την παιδική ντουλάπα δε γίνεται να λείψουν τα παπούτσια, που θα καλύψουν τις καθημερινές βόλτες και το σχολείο, αλλά και για τις πιο «επίσημες» επισκέψεις. Φυσικά δεν ξεχνάμε και το ζευγάρι με τα αθλητικά. Ωραίες ιδέες θα βρείτε εδώ και σίγουρα θα καλύψουν κάθε περίσταση.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ανανεώνουμε τις πιτζάμες, αλλά και τα αξεσουάρ που χρειάζεται ένα παιδί το χειμώνα, όπως μια ομπρέλα, μαλακά σκουφάκια και τσάντες για να κουβαλάμε πάντα μαζί μας τα άκρως απαραίτητα.

Δεύτερο βήμα της «επιχείρησης» είναι το ξεσκαρτάρισμα!

Ενώ ξεκινάμε να αντικαθιστούμε τα καλοκαιρινά ρούχα με τα χειμωνιάτικα, σίγουρα θα εντοπίσουμε ρούχα που το παιδί μας δεν έχει φορέσει για αρκετό καιρό ή που δε του κάνουν πια.

Σε κάθε περίπτωση δεν πετάμε τα ρούχα αυτά, αλλά εκμεταλλευόμαστε την πρωτοβουλία της, DPAM με τίτλο «Από παιδί σε παιδί». Χάρη σ’ αυτή την ενέργεια είμαστε σίγουροι πως τα ρούχα των παιδιών που αποκτούν μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμάς, θα δοθούν σε άλλα παιδιά που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.

Εύκολα και γρήγορα μπορούμε να δώσουμε όσα ρούχα δε χρειαζόμαστε πια στα καταστήματα DPAM, τα οποία θα τα μεταφέρουν με ασφάλεια σε παιδιά που τα χρειάζονται χαρίζοντάς του ένα διάπλατο χαμόγελο.

Μ’ αυτό τον τρόπο και συνεχίζουμε την ιστορία που κουβαλούν τα ρούχα του παιδιού μας. Ταυτόχρονα, εξοικονομούμε χρόνο από τη διαδικασία της προετοιμασίας και χώρο στην παιδική ντουλάπα για τα νέα ρούχα που θα συντροφεύουν την παιδική καθημερινότητα.