Αυτοσχέδια ατομική πίτσα: αυτό μπορείτε να το φτιάξετε μαζί. Πάρτε μία μικρή αραβική πίτα, απλώστε σάλτσα ντομάτας και αφήστε το να διαλέξει τυρί και τα αγαπημένα του λαχανικά. Αφήστε το να ψηθεί λίγο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και είναι έτοιμο.

Σαλάτα με φασόλια: μπορείτε να αναμίξετε περισσότερα είδη φασολιών και να προσθέσετε μία σος βινεγκρέτ με λάδι, ξύδι και λίγη μουστάρδα. Αν τρώει τόνο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο.

Παιχνιδιάρικα σαντουιτσάκια: μπορείτε να φτιάξετε μικρά αλμυρά σαντουιτσάκια με τυρί, γαλοπούλα και τοματίνια αλλά και γλυκά με μύρτιλα ή φράουλες και κρέμα τυριού.

Απλές σούπες: κάθε λαχανικό αποτελεί εξαιρετική βάση για σούπα, την οποία μπορείτε να χτυπήσετε στο μπλέντερ για να γίνει η υφή σε στιλ πουρέ. Και το κλασικό αγαπημένο της κοτόσουπας με λίγο ρυζάκι μέσα για συνοδευτικό.

Μικρές μπουκιές: χρησιμοποιήστε το φαγητό που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα για να φτιάξετε μικρές μπουκιές και να μπορεί να φάει από μία ποικιλία. Προσθέστε κομμάτια τυριού και πίκλες ή ελιές.

Φρουτοσαλάτα: παντός καιρού και εποχής. Αφήστε το παιδί να επιλέξει τα αγαπημένα του φρούτα και κόψτε τα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη για να τα φάει με μεγαλύτερη όρεξη.