Υλικά για 10 μερίδες 100 γρ. φουντούκια , χονδροκομμένα και ψημένα 350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο 1 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 κουταλάκι μπέικιν 2 βανίλιες Εκτέλεση Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Διαλύουμε τις βανίλιες σε 3 κουταλιές νερό και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Pίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Bουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί 30 x 40 εκ., απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά. Mόλις ψηθεί το παντεσπάνι, του απλώνουμε τα 3/4 της μαρμελάδας και το τυλίγουμε σε ρολό. Με το υπόλοιπο της μαρμελάδας αλείφουμε το ρολό εξωτερικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
8 Οκτωβρίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα
2 Μαΐου 2024, 08:00
Γαρδουμπάκια με χόρτα εποχής
1 Μαΐου 2024, 04:55
Χταπόδι ψητό με φάβα-μαγιονέζα
30 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα
29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο
28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά
27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα
26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς
24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές
23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα
22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω
21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς
20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου
19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα
18 Απριλίου 2024, 08:00