Ανακαλύψτε πρώτα τι αρέσει στο παιδί σας για να έχετε έτοιμες τις εναλλακτικές. Αν δεν τρώει μήλα, μπορείτε να του δώσετε πορτοκάλια, πεπόνι ή ακτινίδια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Εντάξτε το παιδί στη διαδικασία γιατί θα θέλει περισσότερο να φάει κάτι που έχει φτιάξει το ίδιο .

Να είστε ελαστική στις διατροφικές επιλογές γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να πάρει το παιδί όλα τα θρεπτικά στοιχεία από ένα γεύμα. Απλώς προσθέστε λαχανικά με όποιο τρόπο μπορείτε να σκεφτείτε. Μία καλή ιδέα είναι να βρείτε δημιουργικές εναλλακτικές του σάντουιτς. Αν του δίνετε συνέχεια ψωμί, αντικαταστήστε με αραβική πίτα, τορτίγια, ελληνικές πιτούλες ή ακόμα και χοντρές φέτες μαρουλιού. Μία άλλη σκέψη είναι να του βάλετε χωριστά κάθε υλικό και να τσιμπάει. Μικρά λουκάνικα από κοτόπουλο, κυβάκια τυριού, ελιές, πίκλες και ντοματίνια.

Δώστε του στο σχολείο αυτά που έμειναν από το προηγούμενο βράδυ αλλά προσθέστε ένα νέο υλικό. Αν καταβρόχθισε τα μακαρόνια με σάλτσα και τυρί, βάλτε του λίγα και βάλτε ελίτσες, κάπαρη ή τόνο.

Ένα υγιεινό αλλά πλούσιο γιαούρτι. Αφήστε το να διαλέξει το αγαπημένο του γιαούρτι και ανακατέψτε λίγο μούσλι ή μία μπάρα δημητριακών σε κομμάτια. Προσθέστε σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια φρούτων.

Μικρές ποσότητες. Μπορεί να παίρνει μαζί του μικρά και διάφορα ορεκτικά από κομμένα λαχανικά, τυράκια, κράκερ, φρουτάκια ή αλλαντικά.