Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που ο τρόπος που σκεφτόμαστε διαμορφώνει τη συμπεριφορά, τις αποφάσεις ακόμη και τις σχέσεις μας. το μυαλό μας έχει τη δύναμη να καθορίζει και την ψυχολογική μας κατάσταση γι αυτό οφείλουμε στον εαυτό μας να κάνουμε όσο το δυνατό θετικές σκέψεις και όχι απαισιόδοξες ή μειωτικές και την αξιοπρέπεια και την ευτυχία μας. Διαγράψτε, λοιπόν, από τον σκληρό σας την παρακάτω 5άδα. Δεν είναι για εμένα οι έρωτεςΓιατί; Έχεις κάνει κάτι τόσο κακό και αυτό είναι η τιμωρία σου; Ο έρωτας γενικά – όχι απαραίτητα με τη φλόγα του πρώτου καιρού – είναι κάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ανανεώνει. ακόμη και ένα κοπλιμέντο από τον άνδρα σου το πρωί, ακόμη και το γλυκό αυτό φλερτ του συναδέλφου σου. Είναι σχεδόν παραίτηση από τη ζωή η παραίτηση από τον έρωτα.

Δεν αξίζω κάτι παραπάνω

Μια τέτοια σκέψη μπορεί να σε κολλήσει σε μια σχέση που δεν έχει πραγματικά τίποτα άλλο να σου δώσει αποτρέποντας σε να βρεις πραγματικά την ευτυχία και να αντιληφθείς τι πραγματικά αξίζεις. Μια τέτοια μειωτική σκέψη για τις ανάγκες και την προσωπικότητα σου αυξάνει τα όρια που δίνεις στον σύντροφο σου κάνοντας τον ακόμη και άθελα του να φέρεται με αδιαφορία.

Μια άσχημη καθημερινότητα με μια ψυχαναγκαστική άρνηση προς όποια βελτίωση χτίζει μια εξίσου άσχημη ζωή

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά από το τίποτα… Το να βαλτώνεις σε ένα γάμο απλά για το κοινωνικό φαίνεσθαι και την ασφάλεια είναι πολύ ενδεικτικό σημάδι ότι η αυτοεκτίμηση σου χρειάζεται φροντίδα και δουλειά. Το να υπομένεις την μετριότητα και την δυστυχία σε τρώει σαν σαράκι κλέβοντας σου τη λάμψη και τη διάθεση σου για ευτυχία. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και κάνε ό,τι μπορείς για να  βελτιώσεις τη σχέση σου και αν τίποτα δεν ευδοκιμήσει τόλμα το επόμενο βήμα.

θέλω όλα να είναι σαν την πρώτη μέραπόσο κουραστική και ουτοπική σκέψη και πόσο λάθος εικόνα μπορεί να διαμορφώσει για τη σχέση σου. Είναι αδύνατον να είναι η φλόγα, τα συναισθήματα, το πάθος και η σεξουαλική ένταση στο ίδιο επίπεδο με αυτό της αρχής της γνωριμίας σας. δεν συμβαίνει σε κανέναν. Τα πάντα ωριμάζουν, γίνονται πιο ουσιαστικά και βαθιά. Βεβαίως ο σεβασμός, η αγάπη, το νοιάξιμο και η συντροφικότητα παραμένουν αλλά το να νιώθεις δυστυχισμένη επειδή δεν ξετρελαίνεται κάθε φορά που σε βλέπει γυμνή ή δεν σου κάνει 100 κοπλιμέντα την ημέρα είναι υπερβολικό και άτοπο.

Ας το αγνοήσω και θα περάσειΗ συζήτηση μπορεί να είναι πιο επίπονη από τη σιωπή και την αδιαφορία αλλά είναι ο μόνος τρόπος να λυθούν κάποια προβλήματα και να βελτιωθούν όσα σε δυσαρεστούν, σε πιέζουν, σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Μια άσχημη καθημερινότητα με μια ψυχαναγκαστική άρνηση προς όποια βελτίωση χτίζει μια εξίσου άσχημη ζωή και δημιουργείς γύρω σου ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις.