Προβενσάλ λέγεται ένα φαγητό που έχει μαγειρευτεί με «χωριάτικο» τρόπο (με τομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, ελιές…). Υπάρχουν πολλές συνταγές «προβενσάλ», για παράδειγμα μανιτάρια προβενσάλ ή αγκινάρες προβενσάλ. Υλικά για 4 μερίδες 1/2 κιλό πένες 16 ελιές 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες 2 φλιτζάνια αμπελοφάσουλα κονσέρβας 1 μεγάλο κρεμμύδι 320 γρ. τόνο κονσέρβας νερού 4 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση Kόβουμε τις ελιές σε φετάκια. Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε τις ντομάτες. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το νερό του. Pίχνουμε την ντομάτα και τα φασολάκια. Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό της. Bράζουμε τις πένες για 12 λεπτά και τις σουρώνουμε. Tις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τις ελιές και σερβίρουμε.