Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. φακές, ψιλές
  • 2 κ.σ. κάρι, μαλακό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 50 γρ. σταφίδες, ξανθές
  • 1 κλωνάρι σέλερι, σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. φιστίκια αράπικα, αποφλοιωμένα, ανάλατα
  • 2 σπόρους κακουλέ (καρδάμωμο)
  • 1.200 γρ. μπούτι από αρνάκι γάλακτος σε μπουκιές, χωρίς κόκαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις φακές, 1 κουταλιά κάρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τις βράζουμε για 15-20 λεπτά.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με τις σταφίδες και το σέλερι.
  3. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια. Ανοίγουμε τους σπόρους του κακουλέ και σπάμε τα σποράκια στο εσωτερικό τους.
  4. Σε μια πλατιά κατσαρόλα απλώνουμε τις φακές. Από πάνω βάζουμε το αρνάκι, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το καρδάμωμο λιωμένο, τα φιστίκια και πασπαλίζουμε με το κάρι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι και 1 ποτήρι νερό ζεστό.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά.
  6. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη. Δεν ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλλά περιστρέφουμε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσουν οι φακές.

Tips

  • Αντικαταστήστε τον αστεροειδή γλυκάνισο με σπόρους ή τριμμένο γλυκάνισο – 1 κ.γ. αρκεί.
  • Είναι ένα αρωματικό πιάτο, αλλά δεν είναι καυτερό. Αν το θέλετε πιο έντονο, προτιμήστε ένα κάρι πιο δυνατό.