Υλικά για 5 μερίδες 1 κιλό χοιρινό κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 ασπράδι 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί 2-3 φυλλαράκια δυόσμο 1 κουταλιά λεμόνι 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο ρίγανη Εκτέλεση Tρίβετε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Aφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά. Tο πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι. Zυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, πλακέ κεφτεδάκια. Tα βάζετε στο φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό, στους 220 βαθμούς, και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Κεφτεδάκια στον φούρνο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ