Υλικά για 5 μερίδες 1 κιλό χοιρινό κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 ασπράδι 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί 2-3 φυλλαράκια δυόσμο 1 κουταλιά λεμόνι 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο ρίγανη Εκτέλεση Tρίβετε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Aφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά. Tο πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι. Zυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, πλακέ κεφτεδάκια. Tα βάζετε στο φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό, στους 220 βαθμούς, και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Κεφτεδάκια στον φούρνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές το νέο αγαπημένο πιάτο των παιδιών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη μαρμελάδα από μανταρίνια
Σύντομα, τα μανταρίνια βγαίνουν εκτός εποχής. Η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και αρχίζουν και οι πρώτες μπαλκονάδες,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκιά φασολάδα με μαραθόριζα και σκόρδο
Γλυκιά από την καραμελωμένη μαραθόριζα, σκορδάτη και χορταστική αυτή η ανοιξιάτικη φασολάδα ψήνεται στον φούρνο και γίνεται ακόμα πιο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψωμένιο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα
Μία απ’ τις πολλές παραλλαγές του γλυκού γίνεται με σοκολάτα, ώριμη μπανάνα και φυσικά ψωμί που περίσσεψε (αν είναι...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με τι πάει η τηγανητή κάπαρη;
Η γνωστή μας κάπαρη, αλμυρή, κατευθείαν απ’ το βαζάκι της είναι εξαιρετική προσθήκη σε σαλάτες, βινεγκρέτ πάνω από καπνιστά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cocktails με μέλι
Αλλά, τι γίνεται με το μέλι; Μήπως οι «φασαίοι» mixologists δεν το παίρνουν όσο σοβαρά του αξίζει;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελαφριές κρέπες με σπανάκι
Σήμερα, λιγουρευτήκαμε νόστιμες, αλμυρές κρέπες με σπανάκι και ρικότα, αυτό το χαρακτηριστικό, πλούσιο τυρί που αναβαθμίζει οτιδήποτε στο οποίο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα μαυρομάτικα
Η συνταγή μας είναι για σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, μια εξαιρετική επιλογή για το νηστίσιμο τραπέζι και όχι μόνο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολα τάκος με γουακομόλε dip
Η σεφ Ελένη Ψαραύτη, που προσέχει τα κορίτσια μας στο σπίτι των Roomies, ετοίμασε σήμερα μεξικάνικο, απολαυστικά φαχίτας με...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Dalgona VS Proffee: Ποιον καφέ θα προτιμήσετε;
Ποιον καφέ θα προτιμήσετε, τον Dalgona ή τον Proffee;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Twist στην γεύση: Πέστο με… ταχίνι
Το ταχίνι έρχεται να αντικαταστήσει το κουκουνάρι (αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου) σ’ αυτή τη την ενδιαφέρουσα...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ