Υλικά για 8 μερίδες 2 φλιτζάνια ρεβίθια 1/2 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 καυτερή πιπερίτσα 2 ώριμες ντομάτες 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο Εκτέλεση Bράζουμε τα ρεβίθια και τα κρατάμε με 2 φλιτζάνια από το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό. Πολτοποιούμε το σκόρδο και τις ντομάτες. Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι. Aνακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε τα ρεβίθια στους 180 βαθμούς, μέχρι να σωθεί το νερό τους.
Ρεβίθια στον φούρνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψάρι με εσπεριδοειδή Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς τα φρούτα ταιριάζουν με το ψάρι; Θα ξετρελαθείτε με αυτόν τον συνδυασμό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο baby: Δύο συνταγές για το απόλυτο ιταλικό πιάτο Δεν είναι εύκολες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μαγικό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έχετε δοκιμάσει γιουβέτσι με κεφτεδάκια; Σερβίρουμε ζεστά τα κεφτεδάκια γιουβέτσι όσο ακόμη το κριθαράκι είναι ζουμερό και σπυρωτό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο Πως να ψήσεις το πιο τρυφερό και ζουμερό στήθος κοτόπουλο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φακές σαλάτα με κινόα Οι φακές αποτελούν ίσως τα πιο δημοφιλή όσπρια, λόγω της εύκολης παρασκευή τους και των θρεπτικών συστατικών τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα γκασπάτσο Kρύα σούπα, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι - Όσο πιο κρύα, τόσο πιο ωραία! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά Μια συνταγή με άρωμα ανατολής και καλοκαιρινή διάθεση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με κουρκουμά, λεμόνι και δυόσμο Λίγα υλικά, εύκολο στη διαδικασία και, πάνω από όλα, πεντανόστιμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιουβαρλάκια από ρεβίθια Φτιάξτε για όλη την οικογένεια τα αγαπημένα μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με μία vegan συνταγή, γεμάτη νοστιμιά και φαντασία! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρυζόγαλο με λωτό και φιστίκια Αιγίνης Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού που θα δροσίσει τα καλοκαιρινά μας απογεύματα! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ