Τρίφτης για τυρί. Τα παιδιά τον αγαπούν γιατί έχει ένα μικρό χερούλι που γυρίζει και χωρά στο χέρι τους. Τα κάνει να νιώθουν πιο ανεξάρτητα και τους χαρίζει αυτοπεποίθηση. Μπορούν να το χρησιμοποιούν και για άλλες μαλακές τροφές, όπως οι μπανάνες και το αβοκάντο.

Το πλαστικό κουπάκι μέτρησης. Είναι ο ιδανικός τρόπος να μάθουν έννοιες αριθμητικής βοηθώντας ταυτόχρονα στη μαγειρική. Γι αυτό και είναι κατάλληλο για παιδιά που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το σχολείο. Δώστε τους ρύζι ή φασόλια και ζητήστε του να γεμίσει το μισό φλιτζάνι ή το 1/3.

Χωνί. Είναι το σκεύος με το οποίο μπορούμε να μεταφέρουμε το λάδι ή όταν ρίχνουμε σαντιγί σε ένα γλυκό. Είναι η πρώτη του επαφή με τη φυσική και θα δείτε ότι θα ενθουσιαστεί χωνιά και μικρά κουπάκια για να μεταφέρει νερό.

Μαρίζ (μαλακή σπάτουλα). Εκτός του ότι είναι πιο ελαφριά, είναι και πιο ασφαλής. Είναι όλη πλαστική και λυγίζει και μπορεί να ανακατεύει με τις ώρες το μείγμα του κέικ.

Επιφάνεια για κουλουράκια. Αγοράστε ένα διάφανο χαλάκι που δεν κολλάει για να λειτουργεί σαν επιφάνεια όπου θα παίζει με τη ζύμη και θα φτιάχνει κουλουράκια στο σχήμα που θέλει. Μπορεί να το κάνει από πολύ μικρή ηλικία ώστε να εξοικειωθεί με αριθμούς και γράμματα.

Πλαστικά μπολάκια σε διάφορα μεγέθη. Κάθε φορά που φτιάχνετε ένα φαγητό με αρκετά υλικά, θέλετε πιάτα ή μπολ για να τα κόβετε ξεχωριστά. Τα μπολάκια σε διάφορα μεγέθη σας διευκολύνουν αλλά βοηθούν και το παιδί να συγκρίνει μεγέθη.